Új jelszó kérése
Termékajánló
Hírlevél
Pénznem váltás
Partnereink
Szűrés
Gyártó
Szín
Szavazás
Milyen termékcsoportot bővítsünk az áruházban?
Munkavédelem
Hegesztés-forrasztástechnika
Kerekek-görgők
Elektromos kiegészítők
Lámpák, LED világítás
Mindegyik
Másra vagyok kíváncsi

Hírek

2020.12.20
PZ vagy PH?

 

 • PZ vagy PH a csavarhúzóm hegye? Egyáltalán mi ez? Kezdjük az alapoknál, de sokaknak új lesz
 • Első nekifutásként egyszerűnek tűnik a dolog; ahol a csavarfej kereszthornyán még kis rovátkák is látszanak, (jobb oldali horony) oda olyan fejet kell használni, ahol szintén van ilyen jelzés, vagy pedig látszik a PZ felirat. Jellemzően a forgácslap csavaroknál.
  Ø2,5 és Ø3mm - PZ1
  Ø3,5 Ø4,0 Ø4,5 Ø5,0 - PZ2
  Ø6,0 - PZ3
  nagyobb csavarok - PZ4
 • Lemezcsavaroknál már inkább a PH horony a jellemző.
 • Aki nem sokat akar ezzel vacakolni, az a csavarhoz keres egy olyan (nem kopott) behajtóhegyet, amelyik pontosan beleillik, vízszintesen tartva sem esik le (mágnes nélkül)
 • A PH bit nagyjából belemegy a PZ-be, fordítva már nem annyira. És akkor itt mennek tönkre a legjobb csavarhúzók, mert ha nem fekszik fel a teljes felületen a horonyba, akkor pillanatok alatt tönkremegy, és visszahozza a kedves vevő, hogy "rosszat adtunk" (ebből többen rá fognak jönni, hogy hivatásszerűen foglalkozom a csavarok, szerszámok, és vevők lelkivilágával, azonban itt törekedni fogok arra, hogy ne reklámok, hanem szakmai kérdések kerüljenek megválaszolásra)
 • A jövő útja mindenképpen a TX hornyú csavarok, mert a nyomatékátadás itt a horony és a behajtó bit között merőlegesen adódik át, csak annyira kell nyomni acsavarozót, amennyire a becsavaráskor követjük a csavart.
Webáruház készítés